tisdag, oktober 04, 2011

Det går framåt!

Alltså det är ju helt galet vad Wilda har utvecklats. För ett år sedan hade jag gått över tiden med 4 dagar och längtade bara efter vår WT... Det skulle visa sig dröja 6 dagar till, men när det väl drog igång gjorde det de med buller och bång..

Så kom hon den där söndagsmorgonen, 101010 kl 6.16... En liten orörd, fantastisk flicka på 3485 g och 51 cm lång!





och sen har tiden dragit iväg.. Allt från att fästa blicken, titta på saker, börja röra på sig. Vända sig från mage till rygg, vända sig från rygg till mage.. och att sitta. Det gjorde Wilda redan i slutet på januaria när hon var 3.5 mån. Sen ta sig framåt! Eller ja- det började med att röra sig i cirklar, därefter bakåt innan hon kom på hur man tar sig framåt. Och fort gick det när hon väl kommit på tekniken.. I slutet på våren gick Wilda över till att krypa, efter mycket skepsis från mammas sida då hon trodde att krypa inte kommer att bli aktuellt då hon varit så nöjd med att åla. Men jo då det kom och då gick det ännu fortare!


Under försommaren började Wilda öva på att gå! Hennes roliga kompis blev nu lära gå-vagnen. och som vi gick sen! Halva dagarna var vi utomhus och gick med gåvagnen i området. Det var ju sååå roligt, om man tittade på hur wilda sken upp varje gång dörren öppnades och gåvagnen togs ut.



9 augusti släppte Wilda och tog sina tre första små steg. Mamma var stolt! Hennes stora tjej hade ju börjat gå! Eller ja- inte riktigt då, men tagit sina första steg. Sen började vi öva lite smått på att gå utan stöd. Men det ville inte Wilda ställa upp på. Hon var nöjd med att släppa mellan soffan och rumsbordet.


Men så kom den där dagen då hon släppte och började gå på riktigt! Och då på riktigt! Dagen var 7 september! och oj vad stolt hon var över att gå! Fram och tillbaka, hit och dit- ja överallt gick det ju att gå!



Och nu 6 dagar innan hon fyller ett år testar hon sina gränser ännu en gång... Nu testar hon gränserna genom att försöka springa.. Ibland går det galant, ibland går det mindre bra då hon står på näsan! Men om man inte testar lär man sig ingenting! :)






Undra vad nästa steg i utvecklingen blir? Prata? Lära sig nya ord?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar