måndag, november 08, 2010

Provat lite produkter!


Som nybliven mamma kommer man ju in i "röda stjärt-frågan". Vad fungerar? Hur undviker vi en röd rumpa? Vilka salvor ska man använda? Vilket är bäst?
Så som en skänk från ovan kom ett kampanjerbjudande från buzzador om att prova Natusans zinksalva och våtservetter! Jag hoppade på tåget och anmälde intresse. Kanon tänkte jag när jag fick veta att jag kommit med i kampanjen.
Våtservetterna är GULD värda! Helt klockrena! Såna ska vi köpa fler av och ha i skötväskan när vi är ute, hemma är det vanligt vatten och tvättservetter som gäller!
Zinksalvan som vi testat visade sig vara väldigt bra när en liten bebisrumpa börjar bli röd, när den är lite synligt irriterad. Dock inte lika bra när den blivit väldigt röd, vilket vi kämpar emot just nu!
Hittills har vi provat Natusans zinksalva, i den här kampanjen, inotyol, bepanthen och puder. De bästa av det vi provat har visat sig vara zinksalvan och inotyolen.
Nu hoppas vi bara få bukt på Lillstrumpas röda rumpa så den blir sådär härligt rosa igen! Det är inte kul att se hur det lyser rött och är alldeles narigt! Men än så länge verkar hon inte ha ont. Vi ska utöka luftandet. Se om det hjälper! verkar som att vi luftat för lite eftersom det inte hjälper med salva...

4 kommentarer:

  1. Ingen salva! Tvätta rent, lufta och pudra!!!

    SvaraRadera
  2. Hej! jag rekomenderar en blandning mellan bepanthen och inotyol. Sen finns de ett skum som heter Becur Repair också bra mot de mesta på babiskroppen. Lycka till! kram

    SvaraRadera
  3. Vanligt potatismjöl funkar också bra på rödrumpan!

    SvaraRadera
  4. hej! vi använder också vanligt vatten och tvättlappar. Vår lilla tjej fick också röd rumpa men det blev bättre sen vi började använda vatten plus parfymfri babyolja från apoteket på de flesta tvättlapparna. vatten är ju uttorkande.
    kram
    Karin84 på familjeliv

    SvaraRadera