fredag, november 19, 2010

Dag 01 – Om mig

Japp nu börjar vi!

Var börjar man? Från början kanske är en bra idé?

4 augusti 1984 kl 22.56 föddes då jag, Maria Elisabet Alzén på Löwenströmska Sjukhuset i Upplands Väsby. Vi bodde vid den tiden på Hovslagargatan i Smedby, men flyttade när jag var 1.5 år upp till Ryttargatan. Där trivdes vi bra!
April 1989 kom en liten lillebror till världen, Tobias Alzén, men tyvärr for han till änglarna tio timmar senare


när jag var fem gick jag på kyrkans barntimmar tre dagar i veckan, vid sex års ålder fick jag byta till lekis på andra sidan vägen. Ettan började jag i Ekeboskolan och fick då en låååång lång promenad till skolan varje dag. Idag tycker jag att det inte alls är långt att gå från Ryttargatan till Ekebo. Efter halva tvåan skulle Ekeboskolan bli finsk skola så vi flyttade upp till Smedbyskolan, nu blev det inte många meter till skolan.

16 december 1994 flyttade vi från vårt älskade Ryttargatan till Hisvåla i Leksand. Det första jag gjorde när vi kom till vårt hus var att ramla i trappan så fick ligga i Saras rum för hon var den enda som hade en säng på plats för aj vad ont jag hade i ryggen. I januari började vi i Ullvi Skola och där blev vi inte kvar länge. Jag trivdes inte alls i skolan utan var sjuk fler dagar än jag var i skolan tror jag nästan!

22 februari 1995 blev jag och mina syskon fosterhemsplacerade! jag och Sara blev tvungna att flytta till fam Sydne i Smedsbo och Daniel och Elin till fam Söderberg i Bäsna... Ytterligare ett skolbyte och denna gången var det Aspeboda skola. Blev kvar i Smedsbo i 7.5 år innan jag fick egen lägenhet.

Augusti 1996 kom en lillasyster till världen, Linda Alzén, men även hon for till änglarna. Hon blev två månader gammal och jag är så glad att jag fick träffa den fina fina flickan!

Under högstadiet på Västra Skolan i Falun började mina ätstörningar. Dagarna såg väldigt lika ut där jag fick igenom att jag inte behövde äta frukost i frasen "jag kan inte äta så tidigt på morgnarna". Lunchen kollade jag vad det var för nåt så jag kunde svara på kvällen vad man ätit tidigare under dagen. Sen middagen åts, men stoppade fingrarna i halsen 15 min efter så kom det upp lika fort igen! Till slut behövdes det inte ens några fingrar utan kom automatiskt! Skolan i övrigt gick bra, hade ett g när jag gick ut nian och resten bestod av vg och mvg och det är ju inte fy skam!

Gymnasiet genomfördes på Humanvetarprogrammet på Kristinegymnasiet. Här trivdes jag! Och även här gick det ganska bra. 5 mvg, 6 g och 18 vg var slutresultatet. Under gymnasiet började jag spela hockey och oj vad kul det var! Det är aldrig försent att lära sig nåt nytt! Spelade i HAIK och det var en sån oerhört rolig period i mitt liv så det går inte att förklara. I tvåan på gymnasiet, närmare bestämt 1 september 2002 fick jag min lägenhet på Jungfruvägen i Bojsenburg! Här började livets glada dagar! Så skönt att komma in till stan även om det var lite utanför.

6 juni 2003 tog jag studenten och hade två veckor ledigt, sen var det dags för LUMPEN i Kristinehamn.. Hamnade i specialistpluton till en början men när vi bytte plutoner kom jag till artradar. En kul period i mitt liv, även om jag då drog på mig min tarmsjukdom, ulcerös kolit.. Blev iaf bandvagnsförare/signalist och jag gillade min bandvagn, den var lite trasig i början men sen var det en trogen tjänare! April 2004 muckade jag.

Juli 2005 flyttade jag ner till Ryttargatan i Upplands Väsby igen! En månad senare träffade jag han med stort H, Daniel Gustafsson! Vi träffades på fotboll i Gävle. Han var ju såå fin, trots att han var dyngrak och hade snus på tanden. Lång och smal och jättefin! En vecka senare träffades vi igen, i Kista Centrum, Daniel skulle köpa present till sin far som fyllt år. Vi började träffas men när det började bli lite seriöst fick jag kalla fötter och drog till Leksand. Men där insåg jag att jag faktiskt ville ha Daniel. Han var ju faktiskt min! Så nu började en intensiv och kort kamp att få tillbaka honom. Sista helgen i oktober insåg jag verkligen att Daniel var en bra kille att satsa på, då han kom utan knussel för att stötta mig när min morbror blev ihjälkörd!

I januari 2006 flyttade vi ihop! Jag fick bli en del av lägenheten på Lindegårdsvägen i Bålsta! Vi har haft våra uppförsbackar och nerförsbackar men nu är han min! Vi har hållt ihop i vått och torrt! Vi har haft rejäla motgångar i form av mammas bortgång, en abort, missfall och annat, men i slutändan är det fortfarande vi!

1 februari 2009 flyttade vi in i vårt radhus, 100 kvm och 4 rok, här i Bålsta.
14 augusti 2009 friade Daniel nere i Djerba i havet. Var en mysig resa och självklart sade jag ja!
14 januari 2010 fick vi ett positivt gravtest och 14 februari fick vi veta genom ultraljud att vår drake LEVDE!
15 maj 2010 blev vi man och hustru, Daniel och Maria Tömmervold.
10 oktober 2010 kom så då vår efterlängtade WT, vår Wilda Eva Maria Tömmervold, född på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. 3485 g tung och 51 cm lång!

Undra hur framtiden ser ut! Vad det kommer att bjuda på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar