söndag, april 10, 2011

Wilda 6 månader!

Det har gått fort mellan 101010-110410... 6 mån sprang iväg och vår lilla tjej är nu fem kg tyngre och 16 cm längre.




Wilda en dag gammal, medan vi fortfarande var kvar på bb.





Wilda fem dagar gammal, lycklig och stolt familj!


Syns det någon skillnad på dessa sex mån?



Wilda är verkligen en stor tjej! På 6 mån-kontrollen i tisdags vägde hon 8480 g och var 67 cm lång. Huvudet är nu 43.5 cm i omfång och har vuxit 9 cm på sex mån.. Kontrollen gick nästan felfritt- Lillfia kan dock utveckla skelögdhet så det tar jag ju på mig såklart, även om jag inte har skelat nån gång men det är jag som står för synfelet i den här familjen!


I övrigt var det en pigg och glad tjej som var väääldigt stabil och snabb. Läkaren höll på att trilla av stolen när jag sa att hon suttit i snart tre mån för det är ju först nu de ska BÖRJA lära sig sitta- dvs väldigt ostadigt.




Wilda i gåstolen, en vecka innan sex månader.


Wilda i tisdags, efter 6 mån-kontroll och två vaccinationssprutor.

Annars då?


Ja hon sitter, som jag redan berättat. Hon springer i sin gåstol, går om man håller i sig, även om det är då mycket roligare att stå och dra mamma i håret istället. Wilda har blivit klippt för första gången, snurrar runt hela tiden och drar sig fram när hon ska nånstans. Hon har börjat ställa sig i krypställning när hon är i sängen men inte på det hårda golvet. Wilda står även själv om hon har stöd, t.ex. ett bord eller tv-bänken.


Wilda har två tänder på g, tandköttet buktar så de borde tränga igenom helt snart, vilken timme eller dag som helst. Hon har även kommit på att fötterna är jättegoda och har de mer än gärna i munnen, likaså leksaker men de kan man även banka i bordet med eller slänga på golvet.


Wilda äter nu tre mål mat om dagen, mat till lunch, frukt till mellanmål och gröt till middag. I övrigt är det amning som gäller. Vi försöker introducera välling men det spottar hon bara ut och välling försöker vi med då ersättningen tagit slut och känns onödigt att köpa en stooor förpackning när hon ändå inte blir riktigt mätt av det. MEN det går som sagt inte ner.


nu har jag säkert glömt massor, men visst är lilla W alldeles underbar och ljuvlig?



Och mammakroppen ser för taskig ut, men ska "bjuda" på en bild här i dagarna när jag fått gå på toa på en vecka och inte väger 2 kg extra bara för att liksom. Då får ni även en förklaring i hur Wildas mamma mår!

2 kommentarer:

  1. Vilken stor men framför allt duktig tjej! :O)
    Oliver vägde 7990gr på 6 mån läkarbesöket och var 69cm lång, imorgon skall vi till BVC igen har inte varit där sen dess.
    Oliver har precis börjat att få tänder och ålandet på golvet för att ta sig fram börjar bli mer och mer till krypande men att sitta själv på golvet neeeej inte riktigt än. Det går bra i stol men inte att jag kan lämna honom själv sittandes på golvet än.
    Angående lunch och promenad så låter det toppen! I veckan är det fullt upp men i nästa? Kan du nån gång då?
    Kram, Fiffi.

    SvaraRadera
  2. Skönt se att lillfia växer och blir sötare och sötare! Ge henne massa kramar från oss och ta nån själv med;) Vi hörs!!
    Kramen
    Mo-Ina m resten som kommit hem från ett regnigt Thailand...suck!

    SvaraRadera