fredag, maj 08, 2015

Willemos operation


Idag var det dags... Willemo skulle få nya rör insatta i öronen. 

Vi började dagen med gallskrik, Willemos morgonhumör är inte det bästa. 35 min i vild förtvivlan, tårarna sprutade, hon dreglade och vägrade göra någonting. Daniel bar henne till soffan och hon sa bara "Mimmo sover"... Med lite mutor- ipaden i bilen och åka i Wildas stol så kunde vi till slut åka hemifrån på bra humör. 

Vi gjorde som vi brukar, åker upp på avd 45 men där fick vi veta att vi inte alls skulle till en början. Iväg till rätt ställe för inskrivning. Jättetrevlig läkare. Hon frågade om vi märkt någon förändring på sistone när det gäller Willemos hörsel och det har jag gjort. Berättade att för två v sedan rann det nån gulbrun sörja ur höger öra och efter det så hör hon mera. Doktorn kollade öronen och sa att de skulle kolla lite extra när Willemo sov. 

Därefter var det dags att gå ner till avd 45.. Vi fick ett rum och Willemo fick fina kläder på sig, alvedon och näsdroppar. 

Först ut var Willemo så ner på operation och somnade lugnt och fint. 

Doktorn kom ut kort därefter och berättade att på höger öra hade trumhinnan gått hål och mycket vätska hade runnit ur men att det var läkt och Willemo fick rör på båda öronen. Läkaren trodde absolut att Willemo hörde mycket bättre sen två v tillbaka då vänster var full i vätska. 

Jag fick följa med till uppvaket och hon vaknade upp i lugn och ro! 


Efter att vi kommit upp på rummet gick det fort innan Willemo ville ha sina riktiga kläder. Och jättestor skillnad redan på en gång att hon nu hör ännu bättre. 


Två timmar efter att Willemo vaknat ville hon åka hem så det gick vi och frågade om. Inga problem då hon fått i sig ett glas juice, två glassar och både kissat och bajsat efter operation. 


Det var en glad tjej som lämnade Falun idag! Och en riktigt stolt mamma! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar