tisdag, januari 01, 2013

Mitt 2012

Året började med att jag var höggravid i väntan på barn nr 2! Längtan var enorm och nyfikenheten ännu större! Jag började även med fem doser järndropp för att få upp mina värden!

Februari kom och i väntan på att lillebror skulle bestämma sig att komma ut färgade jag håret, först rött och sen brunt! Vi hämtade nya vagnen och försökte få Wilda att vilja åka vagn, med mindre bra resultat! BF kom och försvann, men ingen bebis denna månad!

Sen drog det igång! vaknade 02.35 av en värk 3/3 och efter en stund kom nästa! Upp och göra sig i ordning och packa väskan och in till Uppsala! Öppen 6 cm och 07.38 kom vår fina Willemo! 3750 g och 50 cm! Åkte hem på kvällen då personalen på förlossningen tyckte att det gått så bra så dumt att stanna! Första mötet syskonen emellan gick till så att Wilda kröp upp i famnen och somnade. Dagen efter var nyfikenheten stor! Och var en glad och stolt storasyster! Denna månad passade vi på att köra pulkan sista gången för säsongen, var ute och lekte mycket, många promenader och lekparker. Avslutade månaden med kvalseriehockey och slutligen med tårar!

Våren kom med stormsteg och april var ett faktum. Hände inget märkvärdigt utan vi började få kläm på vardagen och livet som tvåbarnsmamma. Wilda blev 1,5 år och Willemo 1 mån! Mycket hade hänt på de båda i längd och vikt! Vi fortsatte njuta av värmen som var på gång och Willemos första allergiprickar kom!

Maj bjöd på bra väder och vi började månaden i Leksand. Medeltidsmarknad och Nusnäs. Willemos utslag blev så hemska att jag fick en tid på barnspecialistmottagningen i Enköping. Visade inget på allergitestet men eksem på hela kroppen! Så alla eksem tydde på allergi ändå. Sjukstugan slog till, både jag och Wilda åkte på magsjuka och lilla W fick feber.

Sommaren är här! Juni! Fick en släng av feber på Wilda men annars flöt det på, om man inte tänkte på min svamp jag drogs med! Midsommar firades i Dalarna, i insjön detta år med Robin, Malin, Eddie och Tess! Den bästa på länge! På midsommardagen åkte vi till Orsa björnpark och det var grymt kul! Månaden avslutades med att köpa en cykel!

Juli kom och mycket hände! Willemo lärde sig att sitta utan stöd och vi bytte till sittdelen på vagnen! Det var tre år sen mamma dog! Jag jobbade en del på bruske och när jag var ledig var vi mycket utomhus! När solen sken var vi garanterat utomhus, gick mycket promenader! Tyvärr började problemen med svinkoppor på barnen! Vi var iväg till parken zoo en dag och var där tillsammans med Elin och Micke! Avslutade med middag i Elins lilla studentlya! Vi var även till Kvarnbadet och Fyrishov! Månaden avslutades med att pappas bil brann och någon som var glad i alkoholen körde in i pappas grannhus.

Sommaren närmade sig sitt slut och augusti var här! Jag fyllde år och vi fick besök av kusin Lelle! Vi rev ut badrummet pga vattenskada och lånade svärmors lägenhet för att duscha! Jag fick ett missfall, ett tidigt sådant men ja jobbigt ändå. Vi for runt lite här och var, tex gröna Lund för att kolla på Magnus uggla! Som sällskap hade vi Sara, Malin och två barn. Passade på att åka lite barnvänliga karuseller. Vi, jag, två barn, Sara och Elin, passade på att ta en spontantripp till Ullared för lite shopping. Svängde förbi morbror Janne på hemvägen! Där fick jag även träffa en kusin jag aldrig träffat tidigare! Min älskade familj tog en tur till grönan för att kolla Lars Winnerbäck, han är ju för grym alltså!

Hösten är här och nu september månad! Badrummet börjar sakta få sin nya form och jag saknar att inte ha en dusch hemma! Willemo blir 6 mån och Wilda börjar dagis! Nu börjar även sjukdomarna komma igen! Tisdagar får en ny innebörd, gymnastik för Wildabus! Och babysimmet drar igång för Willemo och familjeplask och lek för Wilda! Vi köper ny bil! En xc90!
Jag, Sara och Micke åker till grönan för att se TAKIDA, de var grymma!

Oktober är här och Wilda fyller 2 år! Tiden går så fort! Jag får positivt graviditetstest, inte alls planerat men självklart ska vivbli en familj på fem om det går vägen! Vi gör även slag i saken och... Vårt hus kommer ut på annons och visningarna går galant! Budgivningen drar igång. Men vilket slit det var innan fotograferingen, Daniel fick slita som ett djur!

1 november avslutas budgivningen och huset är sålt! Vi lägger bud på huset vi hittat... I Leksand! Av alla ställen så hittar vi ett hus i Leksand! Huset blir vårt efter en del förhandlande! Flytten går i februari! Mera sjukstuga så blir lite pyssel bara hemmavid! Wilda börjar gå på pottan och en vecka senare är hon blöjfri! Stora tjejen! Jag avslutar månaden med att börja med järndropp pga mitt dåliga ferritin (7)..,

December! Julmånaden är här! Vi handlar julklappar på helgerna! Om vi inte är i Leksand tex. Varit upp och kollat dagis och planerat inför flytten! Börjar packa lite smått! Snön kommer och vi njuter av en massa pulkaåkning! Lucia kommer och det firas på dagis! Kl 7 på morgonen i -12! Wilda var hur söt som helst! Lilla julafton firas i Leksand och julen hos Daniels föräldrar, slutar med att jag bråkar med svärfar och snö var den julen över! Nyåret firas i stilla ro hemma med man och barn i tv-soffan! Jag avslutar året med att vara gravid i v 17!

Gott nytt år kära ni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar